Voorschool Annie

VOORSCHOOL ANNIE
In augustus 2020 opende AKROS Voorschool Annie haar deuren voor kinderen van 2 tot 4 jaar.
 
Wat is een voorschool?
Een voorschool is een vorm van peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar waar met een educatief programma wordt gewerkt. Dit betekent dat peuters in hun spel zó gestimuleerd worden, dat ze zich zo breed mogelijk kunnen ontwikkelen. Zelf initiatieven nemen en zelfredzaamheid vergroten zijn belangrijk binnen de verschillende programma’s.
 
Wat doen we op een voorschool?
De verschillende educatieve programma’s bieden kinderen veel houvast; kinderen weten wat ze kunnen verwachten. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de verschillende speelhoeken. Ze knutselen, maken muziek, lezen samen prentenboeken en nog veel meer. Op een groep zitten maximaal 16 kinderen met twee pedagogisch medewerkers, zodat er voldoende aandacht en begeleiding voor ieder kind is op zijn/haar niveau.
 
Samenwerking met school en ouders
De voorschool werkt nauw samen met de school. Beiden werken met hetzelfde programma, zo creëren we een doorgaande lijn met de basisschool. Ouders worden goed geïnformeerd over hoe het met het kind gaat en van het programma op de voorschool. Ook is er VVE thuis: een programma om activiteiten, gekoppeld aan het thema op de groep, met uw kind thuis te doen.
 
Locatie
De Annie M.G. Schmidt school is gevestigd in een karaktervol, statig gebouw op een besloten binnenterrein met veel groen. Daarbinnen heeft de Voorschool een eigen licht en ruim lokaal aan de zuidzijde van het gebouw. Er is een eigen ingang.
     
Voorschool Annie
Pieter Langendijkstraat 44
1054 ZB Amsterdam
Telefoon: 06 25 57 75 81
 
Groepen en openingstijden 2020-2021:
Groep(en):       één groep
Open:               4 ochtenden van 5.20 uur
Dagen:             maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Tijden:              08.30 uur tot 13.50 uur
 
Informatie en inschrijven:
AKROS Kinderopvang
Telefoon:       020 – 261 05 09 (ma-di-do van 9.30 – 12.30 uur)
Email:             voorschool@akros-amsterdam.nl
Info:                voor meer informatie, klik hier
Inschrijven:    voor inschrijven, klik hier